Ser feliços sent pares.

El passat dijous vam assistir a la conferència del Dr. Ferran Salmurri, psicòleg clínic, sobre “com ajudar els fills a ser més feliços”. Amb un aire proper i de forma entranyable, el doctor va seduir tot l’auditori de pares amb preguntes com:

com hem de dir-li les coses? Per què no fa cas?

M’enrabio i el renyo, però sento que no és just.

Però si abans era un angelet… i ara ja no puc amb ell/a.

Però si té de tot! … hauria d’estar content però és que no valoren res.

Jo el què vull és que sigui responsable i autònom … però no hi ha manera!!!

Com el puc ajudar a ser més feliç? Com puc ser-ho jo també? …

I és que ser pare i mare pot ser el millor que ens ha passat mai però també comporta un treball constant que moltes vegades ens desmonta. La xerrada de quasi 2 hores ens conduia cap a reflexions com que hem de ser feliços nosaltres per poder fer feliços als nostres fills. I com va dir el dr. Salmurri “tot el que sentim depen del que pensem”  per això hem de tornar a aprendre a PENSAR. Doncs els pensaments ens acostaran a la felicitat.

He de dir que la xerrada em va encantar però un cop a casa, vaig pensar que posar en pràctica els exercicis que ens proporcionava no seria tant fàcil com semblava. La veritat és que ja ho he pogut posar en pràctica i no puc estar més contenta del resultat obtingut. Dijous 15 de març assistirem a la segona conferència: com ajudar els fills a millorar la capacitat d’esforç i dirigir la seva propia vida” i segur que en treurem profit per els nostres fills, i per a nosaltres!

Per a tots els pares que els hi interessi aquest tema us recomanem el llibre Llibertat emocional  del Dr. Ferran Salmurri (Editorial La Magrana i d’uns 15€)

Seguint amb el tema de ser pares i ser persones més felices globalment, hem volgut oferir-us un taller que també comparteix punts d’unió amb la xerrada del Dr. Salmurri. I és que si el Dr. Salmurri fa emfasi en canviar la manera de pensar. L’Olga Marín, psicòloga infantil, ens proposa aprendre a escoltar. Amb el taller “L’art d’escoltar als nostres fills” de 4 sessions d’1h30, l’Olga ens diu:

“Escuchar a nuestros hijos es tal vez más importante que hablarles, sobre todo cuando se enfrentan a dificultades. Tener padres que los escuchen y los entiendan se convierte en algo cada vez más importante para ellos a medida que van creciendo.

Nuestros hijos desean que los comprendamos, los valoremos, los respetemos y los amemos. Pero, ¿cómo podemos hacerles ver que los estamos escuchando, que los estamos “entendiendo” y no solo “oyendo”?

El taller de escucha activa es eminentemente práctico (ejercicios en parejas y discusión en grupo) para dar ocasión de practicar la escucha activa y despejar dudas”

Objectius del taller:

1. Entendre què és l’escolta activa i la seva importància per millorar les relacions amb els nostres fills.

2. Practicar habilitats d’escolta activa per a entendre i ajudar als nostres fills.

I a la pràctica aconseguirem …

• Que el meu fill aprengui a resoldre els seus problemes

• Que comparteixi els seus problemes i sentiments amb nosaltres més sovint.

• Enfortir la seva autoestima.

• Promoure la seva autonomia i responsabilitat personal.

Preu 75€ (pare o mare) , 120€ família.

Acabant amb el post no volíem deixar de recomanar una web que a vegades ens pot treure de dubtes o ens pot ajudar en les diferents situacions i processos que ser pares comporta. Es tracta de http://www.psicologainfantilonline.com una web que condueix la psicològa infantil Imma Abad, mare de dues precioses nenes que ens ofereix informació bàsica sobre etapes evolutives, son, psicomotritat, llenguatge, … i ens ofereix la possibilitat de fer consultes on-line de temes més concrets i personals.

Esperem trobeu útil aquesta informació i us recordem que també podeu comptar amb l’espai dels “dinars de pares” que fem un divendres al mes i que tenen la intenció de compratir inquietuts i experiències amb altres pares i amb les nostres pediatre Paula i psicòloga Elisenda.

Us animem a seguir treballant en ser persones més felices que fan créixer persones sanes, felices i autònomes.

No deixeu mai d’intentar ser més feliços!

NOTA: la foto de l’Art d’escoltar als nostres fills és de Rahego.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.