Visca Sant Jordi!

Sant Jordi ens encanta i ja tenim ganes de fer-vos unes quantes recomanacions. Perquè no espereu a l’últim moment i pugeu xafardejar, remenar i triar el que més gràcia us faci.

Pels pares. Sempre acostumem a recomanar llibres sobre els primers 6 anys de vida dels petits. De com ajudar-los (i ajudar-nos) a créixer fent de pare. Aquesta vegada us volem parlar d’un llibre més indicat per pares amb nens i nenes de 6 anys en endavant (potser a partir de 8 anys) per anar preparant el camí a l’adolescència. Val més educar. És un llibre crític i amb un to d’humor que ens fa veure les conseqüències de la nostra sobre protecció i ens anima a fer servir el sentit comú per fer adults menys dependents i més auto exigents i feliços. Sempre partint de l’amor cap al fill però pensant en com influeix la nostra educació en el que serà el dia de demà. Llegit amb la mirada d’un pare/mare amb nens petits pot semblar “dur” però per a famílies amb nens a partir de 8 anys pot ser un bon frontó per a reflexionar i avaluar i encoratjar-nos en aquesta tasca que fem cada dia . Us animo a fer-li una ullada a l’entrevista a l’autor:http://diarimaresme.com/2014/els-fills-aprenen-mes-dels-nostres-exemples/

Photo 18-03-14 21.45.03

Pels petits petis. Ens ha encantat els dos llibres de textures. Jo vaig a la granja i Jo vaig a la platja. Un primer llibre a on les textures es descobreixen alhora que ens endinsem en nou vocabulari i a treballar els nous descobriments. (11€)

Photo 10-04-14 12.06.05

Per fer en família. Qualsevol dels tres llibres de la Col·lecció d’ Educació emcoional de la Berta. (8€). Contes per llegir i treballar el significat de la paraula “Estimar”, per ajudar als petits a posar-se en el lloc dels demés i per, potser el més difícil de tot: escoltar!

Photo 10-04-14 11.59.51

Hi ha molts més llibres i contes que podeu trobar al nostre espai. Animeu-vos a xafardejar-los!

Per acabar us volem proposar dues manualitats per fer a casa amb els més petitons:

a) Fer roses per regalar als nostres amics, pares, mares, iaies i germans. Són molt fàcils de fer. Amb un full de Goma Eva vermella i un de color ver us surten unes 10 roses. Necessiteu també pega blanca i… el més important, xupa xups o piruletes. Només heu de dibuixar, retallar, engantxar i regalar. Fàcil, ràpid i divertir.

Si teniu fills grans, podeu fer roses més elaborades com les que ens proposen a  http://sortirambnens.com/per-fer-a-casa/manualitats-infantils/1558-rosa-de-sant-jordi.html

Photo 23-04-13 14 07 35

b)  Fer un drac de Sant Jordi. Amb pintura de dits que sempre els agrada als petits, us pinteu el peu de color verd. Després apreteu sobre una cartolina blanca i amb un rotulador negre l’acabeu de decorar. Feu un petit forat a la part del taló i hi passeu una cinta vermella tallada en V. Per la part del darrera de la cinta feu un nus per evitar que aquesta s’escapi. Fàcil oi?

Photo 22-04-13 17 52 37

Doncs amb això ja tenim llibres, roses i dracs. Princeses i cavallers valents en teniu a casa segur així que ja ho teniu tot per passar un bon Sant Jordi. Us animem a escoltar la cançó conte de Sant Jordi de la Dàmaris Gelabert (que també podeu comprar al nostre espai).  http://www.goear.com/listen/08340c4/sant-jordi-damaris-gelabert

Bon Sant Jordi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.