Nens tranquils i atents. Dia a dia més feliç.

En aquest post us farem una petita revelació. Hi ha moltes revistes sobre els nens, la criança i les famílies, … però n’hi ha una que ens agrada més que la resta. Es tracta de Viure en família. Ens agrada com enfoquen la criança i la relació amb els nens, el seu estil, i com no, les seves il·lustracions!

Però comprovar que les seves recomanacions són bones, és una de les coses que més ens agrada. I aixó justament és el que volem exposar-vos en aquest post.

Dins del número de Gener-Març, vam descobrir el concepte Mindfulness que és quasi innat en els nens petits. A l’entrevista a Eline Snel ens explicaven aquest concepte i com la relaxació i meditació amb els petits els ajuda en el seu dia a dia, en el seu futur, i en la seva relació amb els altres i adaptació als canvis.

Photo 21-05-14 12.55.15

D’aquesta entrevista va sortir el nostre llibre de Sant Jordi: Tranquils i atents com una granota. La meditació per als infants … amb els seus pares.  El llibre de l’editorial Kairos ens introdueix en aquest concepte del mindfulness, que ja és molt conegut a Holanda on es treballa amb mestres, psicòlegs i pares. A més a més, el Ministreri d’Educació holandès ha decidit oferir aquesta formació a tots els mestres del país.

Suposo que ara us estareu preguntant que carai és el Mindfulness. Doncs consisteix simplement a estar present de manera conscient. (…) Estar present aquí, en l’instant, sense opinar, sense rebutjar el que succeeix, sense deixar-se endur. (…) sense que hagueu de fer-hi res, sense reaccionar-hi de seguida o expressar el que penseu. El mindfulness és estar present amb benevolència al que passa ara, a cada moment.” Una capacitat quasi innata en els petits. Que viuen intensament cada moment. Sense pensar en el temps, el després, … (per lo bo i lo dolent). I que els grans perdem i fem perdre als petits a mida que van creixent.

Són moltes les vegades que, parlant amb mares, comentem la facilitat amb la que perdem els nervis i les situacions se’ns escapen. La majoria de les mares saben el que cal fer en cada moment i que és el que el nostre fill necessita però l’estrès, les presses, el que ens afecta de fora la família fa que aquella situació petita ens faci saltar. Portant un sentiment de tristor i derrota a la mare, una vegada és conscient que el seu crit, la seva reacció ha afectat al seu fill i, a més, no ha solucionat el problema i, per rematar-ho, la fa sentir “mala mare”. Amb les mares, hem comentat que potser la meditació ens ajudaria a millorar les nostres reaccions però moltes vegades, encara sona estrany i un xic hippie el fet de meditar o estar-hi interessat.

Si us heu trobat en aquesta situació i creieu que sabent com tranquil·litzar-nos i estar més atents, ens pot portar a un dia a dia més calmat i positiu,… us recomanem fermament aquest llibre!

Tranquils i atents com una granota és de fàcil lectura, molt entenedora, amb exemples quotidians i ofereix la possibilitat de realitzar uns 12 exercicis de relaxació / meditació AMB els fills a través de “jocs” i amb un Cd. Està pensat per a nens de 5 a 12 anys tot i que crec que alguns exercissis podrien realitzar-se amb nens un xic més petits.


llibre

Esperem us engresqueu a llegir-lo i si voleu saber més informació sobre l’autora o la seva pràctica podeu consultar les webs següents:

www.academievoormindfulteaching.nl i www.aandachtwerkt.com

Aprofitem per recordar-vos que la pràctica de ioga amb nens (o des de nadons) també ens ajuda a treballar la relaxació, la respiració, les pauses, … mentre treballem el cos i els vincles amb els pares. I si encara no ho heu provat mai, us animem a particiapar a les sessions de ioga al nostre espai. Són: dijous a les 11h, ioga mares i nadons (de 2m a 16m (o que caminin bé) i ioga en família (divendres tarda, amb nens que caminen fins els 6 anys). Només ens heu d’enviar un email a infomarespiratesiprinceses@gmail.com per reservar plaça. Mireu que guapos! Són En Roc i l’Elia després d’una sessió de ioga  ;-D

Eir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.