Activitats per fer a casa aquesta Castanyada

La primera, i molt divertida, és disfressar moniatos! Només necessitem moniatos, imaginació i agrupar un munt de coses que tinguem per casa i no fem servir (escuradents, plastilina, botons, taps de plàstic, ….). Podeu fer ratolins com aquest:

O el que la vostra imaginació us dicti. Si voleu veure altres moniatos disfressats podeu xafardejar-los a http://www.sortirambnens.com/per-fer-a-casa/manualitats-infantils/744-moniatos-disfressats.html

I si el que us agrada es cuinar en família, aquí teniu una recepta de www.sortirambnens.com per fer panellets a casa. Segur que us querdaran per llespar-se els dits.

Posem a bullir els moniatos. Quan estiguin ben tous, els retirem de l’aigua: que quedin ben escorreguts. Després, encara calents, els pelem i els aixafem amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar. Quan estigui la pasta tèbia, hi afegim el sucre (és millor haver-lo passat per la picadora prèviament), l’ametlla en pols i la pell de la llimona ratllada. Ho aixafem bé tot amb una forquilla fins que vagi quedant una pasta unida i compacta. Quan tinguem ja la pasta, ens untem les mans amb farina i seguim treballant la massa amb les pròpies mans. Deixar reposar la pasta de 12 a 24 hores.

Preparem en un plat els pinyons i en un altre les ametlles trossejades. En un altre plat, batem un ou. Preparem boletes amb la pasta. Pels panellets de pinyons, agafem les boletes i les untem amb l’ou batut i les cobrim amb pinyons (la millor manera és agafar els pinyons amb la mà, posar la boleta untada al mig, i començar a pressionar amb les dues mans, fent que els pinyons quedin enganxats i que la boleta segueixi essent rodons).

Pels panellets d’ametlles, fem el mateix procés, però amb l’ametlla. En el moment que pressionem les ametlles amb les mans contra les boletes untades, procurem que la bola es converteixi en una forma més de croqueta.

Untar una safata amb margarina i col·locar els panellets. Posar la safata al forn (que prèviament haurem encès per tal que ara estigui calent, i coure els panellets a 225-250 graus de 8 a 10 minuts. I, … bon profit!

Bona catanyada a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.