Sortides amb nens. Ideals per a l’estiu.

Ja estem acabant les vacances i abans d’estar 100% en actiu, volem compartir amb vosaltres algunes sortides per fer amb els més petits. Com a pares, moltes vegades hem buscat opcions d’excursions, sortides o caps de setmana per fer amb nens i, ara que ja tenim certa experiència, ens veiem amb ganes de deixar-vos unes opcions que ens han agradat molt aquest estiu.

L’estiu crida a sortir i a buscar llocs amb aigua i, basant-nos ens aquests dos punts, us proposem:

1.- Un lloc amb llac: l’Estany de Banyoles.

Fer la volta són 6 km però està molt ben adaptat i es pot fer caminant o en bici (hi ha un lloc al costat dels banys que les lloguen i n’hi ha amb cadireta per a petits). Hi ha moltes zones de picnic i hi ha opció de banyar-se (hi ha un espai gratuït i un de pagament (11€). Hi ha parcs al voltant on els nens poden jugar abans de la tornada en cotxe cap a casa i, si aneu amb nens més grandets, podeu visitar el poblat neolitic. 


banyoles

 2. Un lloc de platja o piscina: Palamós o Sant Antoni de Calonge. 

Anar a Palamós o Sant Antoni de Calonge és ideal amb nens. Dues poblacions de costa que estan connectades per un passeig marítim que es pot fer perfectament caminant, en bici, patinet o en patins. Si aneu amb nens suna bona opció són els hotels familiars com Reimar o el Apartahotel Palamós (en els dos casos, accepten gosssos, per si sou una família amb animal de companyia :-D).

platja

3.- Anar al riu: Les gorgues de Ribes de Freser (el Ripollès) o de Riudaura (la Garrotxa)

A Ribes de Freser hi ha una excursió senzilleta i molt maca que és anar a buscar gorgues. N’hi ha de grans a on ens hi podem banyar i ofereixen un espectacle magnific per als nens amb els seus impressionants salts d’aigua. Si a més a més, combineu aigua amb un camping, l’èxit està quasi garantit. Us recomanem el Camping Vall de Ribes, on hi ha unes cabanes de fusta que faran la delicia dels més petits i una bona comoditat per als grans.

Si aneu a la Garrotxa hi ha una miniexcursió amb un final espectacular. A Riudaura, al costat d’Olot, trobareu la Riera de Riudaura, allà, només camninant 3 minuts, trobareu uns paratges preciosos per fer fotos de natura i un un gorg per poder banyar-se, amb miniplatja inclosa


ribes

4.- Anar a la muntanya: excursió als llacs de Tristaina (Ordino/Andorra).

És una excursió molt bonica i bastant fàcil per fer amb nens petits ja que és un conjunt de 5 llacs i els tres primers són bastant accessibles i és on recomanem anar amb nens petits. Amb nens més grans, és pot pujar a buscar els dos llacs petits que es troben més a munt. L’excursió comença a peu de pista de l’estació d’esquí d’Ordino i manté una cafeteria oberta de 9h a 17h (amb serveis) i zona d’imflables on es pot descansar a la baixada. I si voleu arrodonir el dia a Andorra us recomanem anar a Caldea amb els nens. No sé que té que els encanta! Recordeu no deixar-vos el carnet de Super3 doncs els nens entren gratis i a més, us regalen 1h més d’estada.

ordino

5.- Anar al poble: el dels avis, dels pares, dels cosins…

tornar als origens i deixar que els nens experimentin la llibertat de les poblacions petites. Anar en bici, jugar a futbol locals contra “pixa-pins”, fer paradetes a la plaça del poble, anar a caçar crancs a la riera, pujar al castell, anar a berenar coca a la font, … moments tranquils i intensos que deixaran petjada en els seus records.

poble

6.- Anar a l’estranger o a un lloc nou, màgic, diferent: País Basc – Bosque pintado de Oma.

Marxar un xic lluny té una part de pesat i poc pràctic amb nens petits però també té aquella part màgica de les coses pocs frequents que fan que als nens tant els hi agradi. Al País Basc hi ha molts racons per descobrir amb nens. El Bosque pintado de Oma n’és un però tot el País Basc és un indret perfecte per viatjar en família. A banda de la llengua incomprensible que no deixa indiferent a cap nen, a la costa tenen la màgia de les “marees”  i en la majoria dels llocs, els nens solen ser molt ben rebuts. També tenen les “cerveceras” que són uns restaurants a peu de carretera on fan pollastres i tenen, sempre, espais destinats a joc a l’aire lliure per als nens (a més de ser bastant econòmics).

oma

7.- Anar a combinar aigua i animals:

A Olot hi ha mil excursions a fer. Des dela Font la Moixina que és una miniexcursió però de paisatges fascinants, a la Fageda d’en Jordà, els volcans…  hi ha moltes opcions de turisme familiar. El càmping Lava ofereix excursions amb ponis i cavalls i l’opció de cuidar-los.
olot

Com veieu, no hem parat. Ens agrada la natura i l’estiu és perfecte per acostar-nos-hi en família. Esperem que el vostre estiu hagi estat formidable, intens i únic i us encoratgem a fer sortides en família. Si en feu alguna de les que us proposem, aviseu-nos. Ens agradarà molt saber-ho. I si voleu que us seguim donant més alternatives, aviseu-nos (nosaltres intentem no parar de voltar!).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.