Les emocions, l’assignatura pendent.

Ens costa molt reconèixer les emocions, amb freqüència tendim a minimitzar-les. Quants cops un nen cau, es posa a plorar i nosaltres correm cap a ell dient “no ploris, no passa res”. Doncs sí que passa, plora perquè s’ha fet mal, o per la ràbia d’haver caigut o pel motiu que sigui, però plora per una raó.

No hem d’ignorar aquestes emocions, perquè, sense voler, ensenyem als nens que no cal mostrar-les, o no són importants. Aquesta actitut s’ha d’intentar canviar per tal de transmetre als nostres fills els beneficis que els hi comportarà comunicar allò que els hi passa en un moment concret.

Per tal d’ensenyar que és molt més profitós acceptar les emocions que no pas ignorar-les, primer les hem de conèixer,  ja que sovint ens quedem amb tres emocions bàsiques: alegria, tristesa i enuig. Si ampliem el ventall aconseguirem un nen/a amb més empatia perquè sabrà reconèixer no ta sols les seves emocions sinó també les dels altres i això, a la vegada, l’ajudarà en el seu creixement com a persona.

Cada cop hi ha més interès per les emocions. I això es important tant pels pares com pels fills. A Mares, pirates i princeses us oferim un munt d’eines per ajudar-vos a treballar-les amb els més petits:

foto

– Col·lecció de contes de la Berta. (https://www.facebook.com/ElsContesDeLaBertaColleccioEducacioEmocional)

– Joc de cartes “MutKits” (http://www.mutkids.es/el-juego/)

– Ninos Fluff amb guia ebook creada per psicòlegs i per a ús de pares i educadors. (http://www.fluff.es/)

– Llibres diversos d´editorial Juventud

I a més, hem pensat que seria interessant fer un taller per a nens i nenes amb pares, el proper divendres 6 de febrer per aprendre a reconeixer les emocions. Serà a càrrec de la Elisenda Moreno, psicòloga, mare de Paula i Biel i fundadora del nostre espai. El taller que serà participatiu, tindrà una durada de 2h i un cost de 20€ per família. Està pensat per a famílies amb nens a partir de 2 anys.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.